Booming video en sportieve social in het Blushuis - Social Media Club Breda #SMC076
528
single,single-post,postid-528,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Booming video en sportieve social in het Blushuis

social-6

Booming video en sportieve social in het Blushuis

Dinsdagavond 14 Oktober was het zover: de eerste SMC076 na de zomerstop. Het werd tijd! De avond vond plaats in het Blushuis, dat samen met het AV Huis een broedplaats is voor creatievelingen. Het publiek was ook klaar voor een nieuwe SMC076-sessie gezien de opkomst. Volle bak ambiance met een druk scannende Karolien en een wervelende kick off van onze Danny.

Topsprekers
Ook deze avond waren er weer twee topsprekers, mede dankzij de inspanningen van Maaike. Rik de Fluiter nam ons mee in de wereld van online video. Zijn bedrijf Fellermedia werkt samen met merken als ING, Twitter, Sanoma en Adobe. Rob Peters, partner en account director bij E-sites liet ons aan de hand van een aantal praktische cases zien hoe je social media campagnes kunt inzetten om meer mensen te bereiken en vooral ook aan te zetten tot actie.

Screenagers
Dat video in het bloed van Rik zit is wel duidelijk. De kleine die bij hem en zijn toekomstige vrouw onderweg is heeft zijn of haar plek al gevonden op YouTube. Zo leren we dat YouTube de meest gebruikte zoekmachine is na Google, we eigenlijk screenagers zijn, je voor weinig een hele goede videopresentatie in elkaar kunt zetten en dat het mannelijk geslacht met een gerust hart weer gebruik kan maken van Old Spice. O ja: pas wel op voor die beer terwijl je loopt te appen!

Vind hier de presentatie van Rik!

Communities
Na een korte pauze nam Rob Peters het woord. Zijn glasrijke werkruimte bij E-sites is gevestigd tegenover het Blushuis. De focus van zijn presentatie ligt op social in sport met voorbeelden over het aantal tweets dat tijdens de WK-finale werd verstuurd (meer dan 600.000 per minuut) en de campagne voor Timex en Feyenoord waarbij de doelgroep wordt geactiveerd door de opbouw van een online community. Zeker geen sinecure want het starten van een community is al een uitdaging, het volhouden ervan is simpelweg keihard werken!

Vind hier de presentatie van Rob!

Volgende bijeenkomst
Na een dankwoord en een gezellige borrel deed SMC076 in de vorm van Richard het spreekwoordelijke licht uit. Het was een mooie bijeenkomst. We can hardly wait for the next! We zien jullie terug op dinsdag 25 november, tot dan!

No Comments

Post A Comment