SMC076 presenteert: Verandert social media de zorg? - Social Media Club Breda #SMC076
282
single,single-post,postid-282,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

SMC076 presenteert: Verandert social media de zorg?

SMC076 presenteert: Verandert social media de zorg?

Social Media Club Breda nodigt jou uit voor “Social Media in de zorg”:
Op 19 juni spreken Martijn Hulst en Anne van Roosmalen over Social Media in de Zorg.

Verandert social media de Zorg?
De impact van social media op de gezondheidszorg wordt steeds groter. Het zorgt ervoor dat patiënten snel en direct in contact kunnen komen met zorgverleners en vice versa. Tegelijkertijd brengt het bij sommige zorginstellingen en patiënten allerlei verhalen met zich mee die het positieve effect van social media overschatten en roept het bij andere zorginstellingen en patiënten juist veel vragen en weerstand op. Martijn gaat in zijn presentatie in op de échte kansen van social media in de gezondheidszorg en schetst hoe deze de zorg zoals wij hem kennen verandert.

Martijn Hulst?
Martijn Hulst is communicatieadviseur en marketeer bij Zorgbroeders. Meer dan een decennium is hij inmiddels werkzaam op het snijvlak tussen zorg en online communicatie. Samen met enkele andere pioniers startte hij de beweging van Gezondheid2.0 in Nederland. Martijn is betrokken bij diverse ziekenhuizen, GGZ-instellingen, ouderenzorginstellingen en eerstelijns zorgverleners. Hier wil hij de mensen in zorgorganisaties inspireren en uitdagen om net even anders én verder te kijken naar de mogelijkheden van online.

Zeepkist
Heb je een mooi idee, concept dat te maken heeft met social media dat je wilt pitchen aan het publiek? Of wil je juist de hulp van het publiek inschakelen? Dat kan op onze Zeepkist. Max drie personen krijgen ieder 90 seconden de kans om hun briljante idee of verzoek te pitchen. Meld je aan via info@socialmediaclubbreda.nl

Zorgen 2.0
Zorgen voor elkaar wordt steeds belangrijker in onze samenleving. De huidige ontwikkelingen in de Nederlandse zorg- en welzijnssector vragen om een vernieuwende aanpak. Out-of-the-box oplossingen die ervoor zorgen dat mensen weer de zorg en hulp krijgen die ze verdienen. Anne van Roosmalen vertelt hoe zij met Zorgvoorelkaar mensen met een hulpvraag koppelt aan vrijwilligers en professionele zorgverleners door gebruik te maken van online- en social media.

Anne van Roosmalen?
Anne van Roosmalen behaalde haar Master Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is Projectmanager bij Zorgvoorelkaar. Zorgvoorelkaar biedt een gebruiksvriendelijk platform waar mensen met een hulpvraag eenvoudig zelf de hulp kunnen vinden die ze nodig hebben. Of het nu gaat om een oudere die gezelschap vindt in de vorm van een vrijwilliger of een moeder die professionele begeleiding zoekt voor haar gehandicapte kind. Zorgvoorelkaar biedt voor iedereen een passende oplossing. Door het lokale karakter gebeurt dit ook nog eens bij hen in de buurt. Zo draagt Zorgvoorelkaar zijn steentje bij aan een zorgzame samenleving in Nederland.

Het volledige programma:
19:00: inloop
19:45: Martijn Hulst, over hoe social media de zorg verandert
20:30: Zeepkist: max. drie ‘vrijwilligers’ pitchen hun social media idee in 90 seconden aan het publiek
20:45: Anne van Roosmalen, over zorgen 2.0
21:30: Borrel & napraten

Locatie: Uncle Jean, Ginnekenweg – Breda, http://www.onclejean.nl

Inschrijven kan via Eventbrite.

No Comments

Post A Comment